Nogle personer bruger udelukkende den samme parfume hver gang, de skal have en dunst på sig.

Det er både en vanesag for de fleste, fordi de finder ud af, at den passer meget godt til dem, så hvorfor skulle de udskifte den duft, når den bliver ved med at blive produceret?

Det ender lidt ligesom, når man handler ind og sværger til at købe de samme varer, fordi man har det godt med kvaliteten på dem samt prisen, så der er ingen grund til at udskifte den vane med noget nyt.

For andre går man måske ikke så meget op i duften i parfumen eller deodoranten for den sags skyld, så man lægger bare mærke til, at ens vante duft er ved at slippe op, og man besøger en butik, hvor der handles dufte, mens der også forhandles andre varer, og så prøver man sig frem med dem, der passer til en.

Dette gøres ofte i samråd med dem, der skal holde en ud til hverdag, så de kan holde den duft ud.

Man kan jo ende med at blive immun overfor den duft, så man ikke tænker over, hvor meget man sprøjter på dig.

Måske bruger man også bare parfume, fordi man ved, at man gerne vil dukke op og dufte bare nogenlunde og ikke lugte neutralt eller – værst af alt – dårligt.

Man kalder det også for et truckerbad, som man ofte benytter sig af, mens man er på festival, hvor man ikke kommer i bad, men bare klarer den dont med et par vådservietter og en deodorant på sig.

Men måske ved man, lige hvilken parfume man gerne vil have, så man behøver ikke afprøve den, så man køber den over nettet ved dem her: https://www.sephora.dk/

Dog kan man se her, at de har et stort udvalg, så måske kan man prøve en anden duft fra samme producent, eller man udforsker sig endnu mere og prøver en duft fra en anden producent – gisp!