Man kan få en poncho i flere forskellige materialer, men nogle af de bedste er klart dem, man kan få i silke og cashmere.

Det kræver selvfølgelig, at man passer godt på dem, men hvis man husker at følge anvisningerne til, hvordan de skal vaskes, tørres, lægges sammen og behandles, så vil du uden tvivl opleve et stykke tøj i en en helt anden kvalitet, end hvad du er vant til.

Tøj af cashmere og silke giver sig bare til udtryk på en anden måde lige fra, når det blafrer i vinden til, at man ikke mindst kan mærke det på kroppen, hvor det er noget helt andet end de tekstiler, der efterhånden findes i overflod, og som meget tøj bliver lavet af for at gøre det billigt, men hvor der slækkes på kvaliteten.

Men for eksempel hos pashminawear kan du få en poncho, der passer til dig, i enten cashmere eller silke, og så kan du sikkert også forvente, at folk kigger ekstra meget efter dig – på den gode måde – når du viser stilsikkerhed og kvalitetsbedsthed, når du flasher sådan en tøjdel i gadebilledet.

Heldigvis koster det heller ikke for meget at anskaffe sig en poncho fra pashminawear, så du behøver ikke vælge mellem, om du skal have en af cashmere eller silke, for du kan sagtens have råd til en af hver.

Selvsagt ser man ikke så mange ponchoer i det danske gadebilledet, men det ville være en helt anden sag i specielt de sydamerikanske lande, hvor denne tøjgenstand er mere udbredt.

I Danmark bruger man den mest som en afslappende beklædningsgenstand, man hurtigt kan smide over sig og som ikke er så officiel at se på.

Blandt andet kan den være rar at have på, hvis man vil sidde udenfor de sene sommeraftenen, hvor det er lidt køligt, men hvor man ellers gerne kan holde ud at opholde sig ude.

Her er en poncho af cashmere eller silke det rette valg.