Hvordan vælger man egentlig, hvem der skal stå for afslibningen af ens gulve? Det spørgsmål har vi stillet Gulvkanonen ApS, der driver et landsdækkende gulvfirma og derfor sliber gulve dag efter dag for kunder i hele Danmark.

Q: Hvordan vælger man den rette håndværker til en gulvafslibning?

A: Det er en længere proces, du som udgangspunkt kan dele i tre: indhent tilbud, sammenlign tilbud og lyt til kundeanmeldelser.

Q: Indhent tilbud og sammenlign – hvad mener du med det?

A: Hvis du kun indhenter ét tilbud fra et gulvfirma, så ved du i realiteten ikke, om prisen og indholdet af aftalen er fair. Du kan sagtens risikere at blive snydt af et firma, der tager højere priser end nødvendigt. Derfor anbefaler vi altid, at du indhenter tre forskellige tilbud, så du kan sammenligne på tværs – ikke kun prisen, men også kvaliteten af de materialer, der bliver brugt. Når du indhenter tilbud skal du i øvrigt huske, at du skal give præcis de samme oplysninger til alle virksomheder – alternativt er sammenligningsgrundlaget helt skævt.

Spørg i din omgangskreds

Q: Du snakker også om at lytte til kundeanmeldelser?

A: Ja. Det letteste er selvfølgelig, hvis du kender en eller flere i din omgangskreds, der har erfaring med et givent firma. Gør du det, kan du jo spørge, hvordan oplevelsen var. Gør du ikke det, kan du bruge en side som Trustpilot – her kan kunder anmelde en virksomhed, og det giver et ret godt overblik over, hvordan den generelle kundetilfredshed er. 

Q: Men kan man stole på Trustpilot?

A: Ja, det synes jeg egentlig, at man kan. Selvfølgelig vil der være dårlige oplevelser ind imellem, og dem må man ikke lade sig skræmme af enkeltvis; man skal kigge på helheden for at vurdere, om kunderne generelt har været tilfredse med det arbejde, der er blevet leveret.