advertorial

Man kan være afhængig af mange ting, stort set alting. Der er ikke nogen grænser for hvad folk kan finde på at indtage eller misbruge, misbrug forekommer derfor i mange former og varianter. Det kan også være man slet ikke er klar over at man afhængig. I artiklen her vil blive dækket over forskellige ting som man kan være afhængig af eller misbruge.

Læs med her og find ud af mere.

Misbrugscenter

Sociale medier

Man kan helt klart være afhængig af at bruge sociale medier, der er mange unge i dag som bruger Facebook eller andre sociale medier, mange timer om dagen. Nogen kan ikke undvære den stimuli der er når man får likes eller bare følelsen af at være “connected” til omverdenen.

Man misbruger de sociale medier mere end bare at være social i den virkelige verden, hvilket kan medfører at ens trang til at være social kan gøre at man bliver asocial. 

Sodavand

De fleste mennesker elsker sodavand, når man indtager sukker og i nogen tilfælde koffein, sender ens hjerne dopamin ud til kroppens receptorer som gør at det bliver forbundet med en lykkelig følelse at få sukker. Sukker plejet at være en god ting til overlevelse, det er derfor hjernen sender disse signaler, men tilgængeligheden af sukker i dag, gør at det kan lede til et overforbrug.

Hjernen har endnu ikke registreret dette, på grund af at udviklingen er forgået så hurtigt, så derfor er ens hjerne stadig lykkelig når man indtager eksempelvis sukker. 

Hvad kan man gøre ved sin afhængighed?

Det kan være svært at komme ud af sin afhængighed, derfor er der folk der kan hjælpe med at få hjernen omstillet til at tænke anderledes. Man kan eventuelt spørge venner eller familie til at hjælpe med at holde en i ørerne eller blot hjælpe med at komme ud af misbruget.

Hvis det står slemt til kan man også kontakte et behandlingscenter, du kan finde et via dette link: https://behandlingscenter-stien.dk.